Waarom leren jongleren met drie ballen?
10 november 2022 

Waarom leren jongleren met drie ballen?

Leren jongleren lijkt misschien een frivole activiteit, maar het heeft in feite allerlei voordelen. Ten eerste helpt het de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek te verbeteren. Het vereist ook concentratie en focus, wat de algehele hersenfunctie ten goede komt. Bovendien kan jongleren een geweldige stressverlichter zijn en een mentale onderbreking van andere taken. En laten we de voldoening niet vergeten van het kunnen laten zien van een nieuwe vaardigheid aan vrienden en familie! Dus als je de volgende keer wat vrije tijd hebt, waarom probeer je dan niet de kunst van het jongleren te leren? Het is nooit te laat om een nieuwe vaardigheid aan je repertoire toe te voegen. Wie weet verras je jezelf wel met je nieuw gevonden talent.

Jongleren is voor jong en oud

Van jonge kinderen die hun vriendjes willen verbazen, tot volwassenen die oefenen om hun behendigheid en coördinatie te verbeteren, de vaardigheid van jongleren overstijgt de leeftijd. Als je voor het eerst probeert te leren jongleren, kan het frustrerend en overweldigend zijn als ballen vallen en patronen verloren gaan. Maar met oefening en doorzettingsvermogen kan iedereen zijn jongleervaardigheden verbeteren. Studies hebben zelfs aangetoond dat jongleren de hersenfunctie van volwassenen kan verbeteren, omdat ze voortdurend berekeningen maken terwijl ze meerdere voorwerpen in de lucht houden. Bovendien is gebleken dat volwassenen die jongleren sneller visuele informatie kunnen verwerken dan degenen die niet jongleren. Dus ongeacht je leeftijd, er is altijd ruimte voor verbetering en groei als het gaat om leren jongleren. Dus pak wat ballen of bonenzakken en ga oefenen - je weet nooit waar je nieuw gevonden talent je kan brengen.

Iedereen kan leren jongleren

Jongleren kan aanvankelijk een moeilijk lijken, waarbij het idee om drie of meer voorwerpen tegelijk door de lucht te laten vliegen onmogelijk lijkt. Maar met oefening en geduld kan iedereen leren jongleren. Het vergt coördinatie en concentratie om bij te houden waar elk voorwerp zich in zijn boog bevindt, maar als die vaardigheden eenmaal zijn aangescherpt, kan het ritme van jongleren een tweede natuur worden. En hoewel drie ballen de standaard is voor jongleurs, zijn er ook jongleurs die jongleren met knotsen, messen of zelfs vuur. Dus als je de volgende keer een jongleur zijn routine ziet uitvoeren, bedenk dan dat het veel vastberadenheid en oefening heeft gekost om dat niveau van vaardigheid te bereiken - ga het nu zelf eens proberen!

Een jongleer cursus of workshop volgen

Heb je ooit willen leren jongleren? Zoek niet verder dan het volgen van een jongleercursus! Van jongleren is aangetoond dat het de hand-oog coördinatie, de cognitieve functie en zelfs de geestelijke gezondheid verbetert. Bovendien is het gewoon leuk. In een (online) jongleerworkshop leer je de basistechnieken en -patronen, evenals tips over hoe je je vaardigheden kunt oefenen en verbeteren. Als extra bonus heb je een fantastische feesttruc om aan vrienden en familie te laten zien.

De voordelen van een jongleercursus

Een jongleercursus of workshop kan een geweldige bron van lichaamsbeweging zijn, omdat het fysieke coördinatie en hand-oog coördinatie vereist. Het kan ook de cognitieve functie verbeteren, omdat het de hersenen dwingt om voortdurend nieuwe patronen te verwerken en aan te passen terwijl je meerdere voorwerpen in de lucht houdt. Van jongleren is zelfs aangetoond dat het de creativiteit en het probleemoplossend vermogen bevordert. Bovendien kan leren jongleren het zelfvertrouwen en de spreekvaardigheid in het openbaar vergroten, omdat je leert met gratie en evenwicht voor een publiek op te treden. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een unieke manier om zowel je fysieke als mentale conditie te verbeteren, overweeg dan om je op te geven voor een jongleercursus! Bekijk hier mee informatie over onze jongleercursus. 
Over de schrijver
Reactie plaatsen