Ultieme lente actie - beperkte plaatsen beschikbaar

Jongleercursus logo geel blanco achtergrond

Hoe moet je jongleren met drie balletjes? Met deze tips leer jij jongleren

Hoe moet je jongleren met drie balletjes? Met deze tips leer jij jongleren

Wil jij leren jongleren met drie balletjes? Ondanks dat jongleren voor de meeste mensen een mysterie blijft, kan iedereen het leren. Met de juiste tips kun ook jij binnenkort jongleren. Wij hebben daarom het drie-stappenplan opgesteld om jou de basis van het jongleren te leren. Hiermee kun je binnenkort je vrienden en familie verbazen met jouw jongleerkunsten. Ben jij er klaar voor?

Bij het leren jongleren is een goede voorbereiding is het halve werk

Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook bij het leren jongleren. Als eerste stap gaan we een goede houding aannemen, omdat dit vaak fout gaat en heel belangrijk is bij het leren jongleren. Zorg ervoor dat je niet te scheef of ingezakt staat door met een rechte rug te staan en iets door je heupen te buigen, waardoor je stabiel staat.

Kies vervolgens een geschikte bal om mee te oefenen. Een ideale bal om mee te oefenen is een zachte bal, omdat deze niet wegrolt zodra hij valt. Want eerlijk is eerlijk: de ballen gaan vallen! Dat hoort erbij en geeft ook helemaal niet. Zodra je vaak oefent, zal het elke keer beter gaan. Voor inspiratie bij het kopen van geschikte jongleerballen kun je kijken naar deze beanbag jongleerballen. Nadat je ballen hebt gekozen om mee te oefenen, moet je wennen aan de ballen. Dit doe je door één bal van de ene naar de andere hand te gooien. Het maakt niet uit hoe je gooit, maar zorg ervoor dat je went aan de vorm van de bal. Je kunt deze oefening gebruiken voor elke oefening, zodat je gelijk je spieren een beetje opwarmt.

Leg een sterke basis voordat je begint met oefenen

Het is heel verleidelijk om de ballen zo lang mogelijk door te gooien, maar dat gaan we niet doen. We gaan ons eerst focussen op een goede basis. Dit doen we door één nette ronde te maken met drie ballen. Maar hoe doe je dit? Start met twee ballen in de dominante hand en één in de andere. De dominante hand is de hand waar je mee schrijft. Draai je hand vanaf heuphoogte naar binnen. Zodra je hand bij je navel is, gooi je de bal naar de andere hand. Vervolgens gooi je de tweede bal op dezelfde manier weer richting je dominante hand. Om het patroon vervolgens af te maken, gooi je met de dominante hand de derde bal. Op deze manier ontstaat er een gekruist patroon.

Leer jongleren in kleine stapjes

Bij een goed patroon met drie ballen ontstaat er een liggende acht. Als het je tien keer achter elkaar lukt om een één ronde te maken is het tijd voor de volgende stap. Bij de volgende stap gaan we iedere keer één worp toevoegen. Probeer je hierbij te focussen op het hoogste punt en pas dan de volgende bal te gooien. Verder is een goede hoogte belangrijk, op deze manier heb je de tijd om je worp te beoordelen.

Ga nu zelf aan de slag met het leren jongleren van drie balletjes

Zodra je deze stappen rustig doorloopt, zal het jongleren iedere keer een stukje beter gaan. Jongleren betekent veel oefenen. Wat we bij veel mensen zien is dat ze snel opgeven doordat het mis gaat. Ze denken al snel: “ik kan dit niet, ik ben hier niet goed in”. Nee, ook jij kan leren jongleren! Met de juiste tips en tricks kan jij binnenkort al je vrienden verbazen. Wat we wel vaak zien is dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen en de juiste begeleiding ontbreekt. Met Jongleercursus.nl hebben wij een digitale cursus samengesteld waarbij jij succesvol kunt leren jongleren. Zo krijg jij zes weken lang toegang tot een nieuwe video vol met tips & tricks. In deze video’s leer jij niet alleen de basis, maar ook enkele trucs met drie ballen. Het mooie aan jongleren is dat er na het leren jongleren met drie ballen geen einde komt aan dit avontuur. Er is zoveel meer te ontdekken! Bekijk direct meer over onze jongleer cursus.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en leuke acties door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Bekijk de gratis video

Bekijk deze boodschap van Hans Klok

Krijg toegang tot de gratis video

Je ontvangt geen spam, aangezien ik er zelf ook niet van houd!