Jongleercursus logo geel blanco achtergrond

Leren jongleren?

Jongleren lijkt moeilijk maar iedereen kan het leren! Met de juiste uitleg. 

Leer jongleren en start een nieuw avontuur

Wil je leren jongleren, maar ben je een absolute beginner? Dan ben je op de juiste plek! Hier lees je hoe jij leert jongleren met drie ballen.  Ondanks dat jongleren voor de meeste mensen een mysterie blijft, kan iedereen het leren. Met de juiste tips kun ook jij binnenkort jongleren. Wij hebben daarom het drie-stappenplan opgesteld om jou de basis van het jongleren te leren. Hiermee kun je binnenkort je vrienden en familie verbazen met jouw jongleerkunsten. 

Wil jij toegang krijgen tot onze volledige jongleercursus? Waarbij je zes weken lang toegang krijgt tot nieuwe beelden, waardoor jij niet alleen de basis leert, maar ook leert door te gooien en verschillende trucs. Lees dan hier meer over de cursus. 

Benieuwd of jongleren en deze exclusieve cursus iets voor jou is? Lees dan snel een kleine sneak peek van wat je te wachten staat.

Om snel te leren jongleren is een goede voorbereiding het halve werk

Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook bij het leren jongleren. Als eerste stap gaan we een goede houding aannemen, omdat dit vaak fout gaat en heel belangrijk is bij het leren jongleren. Zorg ervoor dat je niet te scheef of ingezakt staat door met een rechte rug te staan en iets door je heupen te buigen, waardoor je stabiel staat.

Kies vervolgens een geschikte bal om mee te oefenen. Een ideale bal om mee te oefenen is een zachte bal, omdat deze niet wegrolt zodra hij valt. Want eerlijk is eerlijk: de ballen gaan vallen! Dat hoort erbij en geeft ook helemaal niet. Zodra je vaak oefent, zal het elke keer beter gaan. Voor inspiratie bij het kopen van geschikte jongleerballen kun je kijken naar deze beanbag jongleerballen. Nadat je ballen hebt gekozen om mee te oefenen, moet je wennen aan de ballen. Dit doe je door één bal van de ene naar de andere hand te gooien. Het maakt niet uit hoe je gooit, maar zorg ervoor dat je went aan de vorm van de bal. Je kunt deze oefening gebruiken voor elke oefening, zodat je gelijk je spieren een beetje opwarmt.

Zo leg jij een sterke basis met jongleren 

Het is heel verleidelijk om de ballen zo lang mogelijk door te gooien, maar dat gaan we niet doen. We gaan ons eerst focussen op een goede basis. Dit doen we door één nette ronde te maken met drie ballen. Maar hoe doe je dit? Start met twee ballen in de dominante hand en één in de andere. De dominante hand is de hand waar je mee schrijft. Draai je hand vanaf heuphoogte naar binnen. Zodra je hand bij je navel is, gooi je de bal naar de andere hand. Vervolgens gooi je de tweede bal op dezelfde manier weer richting je dominante hand. Om het patroon vervolgens af te maken, gooi je met de dominante hand de derde bal. Op deze manier ontstaat er een gekruist patroon.

Voeg iedere keer een extra worp toe aan je patroon met drie ballen

Bij een goed patroon met drie ballen ontstaat er een liggende acht. Als het je tien keer achter elkaar lukt om een één ronde te maken is het tijd voor de volgende stap. Bij de volgende stap gaan we iedere keer één worp toevoegen. Probeer je hierbij te focussen op het hoogste punt en pas dan de volgende bal te gooien. Verder is een goede hoogte belangrijk, op deze manier heb je de tijd om je worp te beoordelen.

Je bent aan het einde gekomen van deze pagina! Dat betekend dat jij echt wilt leren jongleren. Bestel onze cursus of bekijk eerst onze gratis video waarin we jouw extra tips geven voor het leren jongleren. 

€49,95

Bekijk deze boodschap van Hans Klok

Veelgestelde vragen over onze jongleercursus

Ja! Mits dit op de juiste manier wordt aangeleerd. Met de lesmethode van jongleercursus.nl leerde al duizend mensen jongleren. 

Tijdens de starter cursus leer je niet alleen om te jongleren met drie ballen maar werken we samen aan een stabiel patroon. Deze goede basis zorgt ervoor dat je eenvoudig nieuwe tricks leert. Daarnaast leer ik jou in de cursus twee tricks. Wil je meer leren? Spoedig breng ik een vervolg op deze cursus uit.

Krijg toegang tot de gratis video

Je ontvangt geen spam, aangezien ik er zelf ook niet van houd!