Ultieme lente actie - beperkte plaatsen beschikbaar

Jongleercursus logo geel blanco achtergrond

Jongleren is een leuke en uitdagende bezigheid die je altijd en overal kunt doen. Het is niet alleen een mooi trucje om te laten zien, maar het kan ook helpen bij het verbeteren van je coördinatie, reflexen en concentratie. Maar hoe leer je nou jongleren? Hieronder staan enkele stappen om je op weg te helpen.

Kies je materialen

Om te leren jongleren heb je ballen, ringen , kegels of andere objecten nodig die je gemakkelijk kunt gooien en opvangen. Het is belangrijk om te beginnen met een aantal objecten waarmee je gemakkelijk kunt oefenen, bijvoorbeeld drie ballen.

Oefen de basisbeweging

De basisbeweging van jongleren is het gooien en opvangen van één object van de ene hand naar de andere hand. Oefen dit totdat je het onder de knie hebt en beheers. Probeer daarna twee objecten tegelijk te gooien en op te vangen.

Voeg objecten toe

Als je de basisbeweging onder de knie hebt, kun je stap voor stap meer objecten toevoegen. Begin met één object en probeer het patroon van het gooien en opvangen vast te houden.  Bouw dit rustig op totdat je comfortabel kunt jongleren met drie ballen.

Oefen, oefen en oefen

Jongleren is een kwestie van oefening. Hoe meer je oefent, hoe sneller je vooruitgang zult boeken. Zet jezelf een doel en probeer dagelijks een beetje te oefenen. Je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt en dat je snel vooruitgang boekt. 

Probeer verschillende trucs

Eenmaal beheers je de basisbewegingen van het jongleren, kun je oefenen met verschillende trucs en patronen. Zoek op internet naar video’s en tutorials die je kunt volgen en oefen ze stap voor stap.

Wil jij succesvol leren jongleren?

En als je nog sneller vooruitgang wilt boeken en je jongleervaardigheden wilt verbeteren, overweeg dan om gebruik te maken van onze online jongleercursus. Onze cursus is ontworpen om je te begeleiden bij elke stap van het leerproces en je te helpen bij het verbeteren van je jongleer vaardigheden. In tegenstelling tot andere aanbieders van losse tutorials die op het web te vinden zijn, bieden wij een consistentie begeleiding. Daarnaast heb je de mogelijkheid vragen te stellen aan ons en andere cursisten. Met deze methode leren jaarlijks meer dan honderd mensen succesvol jongleren. Bekijk hier meer informatie.